Nimic mai simplu:
sunati la 021 209 45 12 (luni - vineri, intre 08:30-17:00)
NOU: Ghidul practic al contabilului din domeniul constructiilor a fost actualizat!
Lucrarea abordeaza in mod profesionist toate elementele pe care le implica buna desfasurare a operatiunilor cu imobilizari corporale
NOU: Ghidul practic al contabilului din domeniul constructiilor a fost actualizat cu Legea 296/2023!
De interes pentru absolut orice firma!
Tratamentul fiscal CORECT al oricarei operatiuni care implica o constructie!
Stimate coleg contabil,
Este imposibil sa nu va loviti in activitatea dvs. de operatiuni legate de constructii.
Indiferent ca firma dvs. doreste sa achizitioneze un imobil, sa amenajeze un spatiu de birouri in vederea desfasurarii activitatii sau sa inchirieze/vanda un depozit sau o hala, operatiunile legate de constructii sunt prezente si ridica intotdeauna mari probleme.
Motivul probabil il banuiti: legislatia extrem de stufoasa.
Operatiunile legate de constructii si servicii asociate acestora sunt reglementate consistent, de aici si dificultatile practice legate de tratamentul lor fiscal: evaluare, avans, TVA, taxe, amortizare, reevaluare, casare etc. Stiti sa gestionati corect toate aceste aspecte?
Va prezentam unica lucrare care va ofera detaliat tratamentul fiscal al tuturor tipurilor de operatiuni din sfera constructiilor!
Lucrarea Ghidul practic al contabilului din domeniul constructiilor abordeaza in mod profesionist toate elementele pe care le implica buna desfasurare a operatiunilor cu imobilizari corporale. Continutul este actualizat si usor de urmarit, iar limbajul este simplu si clar, astfel incat intelegeti exact ce aveti de facut in practica.
5 beneficii majore pentru dvs. daca achizitionati aceasta lucrare!
1. Gasiti intr-un singur loc toata informatia de baza necesara pentru domeniul constructiilor;
2. Beneficiati de exemple si monografii contabile specifice acestui domeniu, esentiale pentru stabilirea unor tratamente fiscale (TVA, cifra de afaceri salarii etc.);
3. Puteti reflecta corect in contul de profit si pierderi constructiile/cladirile neterminate la sfarsit de luna;
4. Desi lucrarea este pe stick, accesul la informatia continuta se poate face practic de oriunde, in platforma www.rsonline.ro, imediat ce plata produsului este confirmata in contul Rentrop&Straton. Important este sa existe conexiune la internet. Va puteti loga cu un cod de client si CNP/CUI;
5. Cand consultati lucrarea in www.rsonline.ro, puteti printa paginile care va intereseaza.
Subiecte sensibile abordate in lucrarea
„Ghidul practic al contabilului din domeniul constructiilor”:
8 aspecte practice pe care trebuie sa le
aveti in vedere, tratate pe larg in lucrare
1. Tratamentul contabil si fiscal al constructiilor este diferit in functie de natura activitatii
Constructiile pot fi incadrate ca imobilizari, investitii imobiliare sau stocuri. Achizitia constructiilor se reflecta in contabilitate in conformitate cu reglementarile contabile aplicabile, dar si cu respectarea prevederilor Codului Fiscal.
2. Modalitatile de intrare in companie a unei constructii sunt: - achizitie directa cu plata;
- aport la capitalul social;
- achizitie cu plata in rate;
- achizitie in leasing;
- productie - in functie de destinatia acestora, activitatea de productie se incadreaza la productie de imobilizari sau productie de stocuri.
3. Constructiile sunt bunuri cu durata de viata mare Din acest motiv, lucrarea pe care v-o oferim prezinta si tratamentul cheltuielilor ulterioare efectuate asupra unui imobil.
4. Prin derogare de la evaluarea pe baza principiului costului de achizitie sau al costului de productie, firmele pot proceda la reevaluarea imobilizarilor corporale existente la sfarsitul exercitiului financiar, astfel incat acestea sa fie prezentate in contabilitate la valoarea justa, cu reflectarea rezultatelor acestei reevaluari in situatiile financiare intocmite pentru acel exercitiu.
5. Imobilele pot iesi din patrimoniu prin diverse operatiuni
Este vorba aici despre vanzare, casare, dare in plata, aport la capitalul altei societati, transfer catre asociati in urma lichidarii. Lucrarea stabileste care este modalitatea de inregistrare a iesirilor din patrimoniu, precum si tratamentul TVA aferent.
6. O societate poate sa utilizeze in activitatea sa un imobil inchiriat sau primit in comodat
7. Amenajarile spatiilor inchiriate se recunosc in contabilitate, dar si din punct de vedere fiscal, ca imobilizari corporale amortizabile. Tratamentul acestor operatiuni se regaseste in capitolul dedicat „Amenajarea/modernizarea spatiilor inchiriate/in comodat”.
8. Domeniul constructiilor civile este unul dintre cele mai dezvoltate domenii in economia romaneasca in acest moment. Lucrarea vine in intampinarea dvs. cu exemple si monografii contabile specifice acestui domeniu, esentiale pentru stabilirea unor tratamente fiscale (TVA, cifra de afaceri, salarii etc.).
Un avantaj major al lucrarii„Ghidul practic al contabilului din domeniul constructiilor”!
Lucrarea abunda in studii de caz care analizeaza situatii frecvent intalnite in practica si care ofera solutii in concordanta perfecta cu legislatia actuala. Cititi, va rugam, in continuare cateva exemple de intrebari rezolvate si convingeti-va de utilitatea lor pentru activitatea dvs.:
Intrebare:
Societatea ABC SRL doreste sa inlocuiasca centrala termica existenta care a fost cuprinsa in valoarea cladirii, cu una mai performanta.
Cums e inregistreaza factura cu noua centrala si factura cu piesele auxiliare pentru noua centrala si care sunt notele contabile?
Intrebare:
Asociatul Popescu George subscrie ca aport in natura la capitalul social al societatii ABC SRL un imobil in valoare de 300.000 lei conform raportului efectuat de un expert evaluator, membru A.N.E.V.A.R. Formalitatile de transfer al titlului de proprietate se efectueaza in termen de 30 de zile de la data cererii de mentiuni.
Care sunt operatiunile de inregistrare in contabilitate in urma aportului la capitalul social al unei constructii?
Intrebare:
Societatea ABC SRL, platitoare de impozit pe profit si TVA, decide achizitionarea unui spatiu de birouri in valoare de 100.000 lei, constructie veche din punct de vedere al TVA, de la o alta societate inregistrata in scopuri de TVA conform art. 316 din Codul fiscal. Vanzatorul imobilului nu a optat pentru taxarea livrarii, deci din punct de vedere al TVA s-a aplicat scutirea prevazuta la art. 292 alin. (2) lit. f) din Codul fiscal. In luna aprilie anul N primeste factura de avans de la un furnizor in valoare de 20.000 lei. In luna iulie anul N furnizorul factureaza aceasta cladire si storneaza avansul.
Cum se inregistreaza cele doua facturi in contabilitatea beneficiarului?
Intrebare:
Societatea ABC SRL decide la data de 31.12 anul N trecerea de la metoda reevaluarii la metoda costului conform reglementarilor contabile.
Care este monografia contabila potrivit prevederilor regasite în Reglementarile contabile?
„Lucrarea dvs. ne-a ajutat sa rezolvam o situatie care ne-a dat mari batai de cap!”
„Societatea noastra a incheiat un contract de vanzare-cumparare cu o persoana fizica pentru o cladire si terenul aferent in vederea demolarii si construirii pe teren a unui ansamblu rezidential. Contractul prevede mai exact ca se va face un schimb, persoana fizica urmand sa primeascadoua apartamente la terminarea ansamblului residential si pana atunci sa i se achite chiria lunara in suma de maximum 1.500 de lei pentru un spatiu de locuit.
Avand in vedere ca nu se stie data exacta de incepere a lucrarilor si durata lor, cum trebuie considerate costurile cu chiria din punct de vedere fiscal? Vor fi considerate cheltuieli (deductibile sau nedeductibile), vor fi considerate cost de achizitie a cladirii care urmeaza sa fie demolata? Si odata cu demolarea cum vor fi considerate? Sau suma de 1.500 leiva fi considerata venit din alte surse pentru persoana fizica si societatea va fi nevoita sa retina impozit pe venit?
In lucrarea dvs. am gasit rezovata o speta foarte asemanatoare, cu o solutie excelent argumentata, cu temeiuri legislative foarte clare. Suntem foarte multumiti, am cautat foarte mult timp rezolvarea si nu stiam ce sa facem.”
Alexandru Boldici, intreprinzator, Craiova
Autorul lucrarii este dna Olga Crevelescu
Expert contabil, membru al Corpului expertilor contabili si a Contabililor Autorizati din Romania
Experienta relevanta: peste12 aniin servicii de contabilitate, salarizare si consultanta: alimentatie publica, servicii, turism, constructii, comert, transport, productie
Format: Stick Pret:256 lei + 5% TVA Mod de comanda: prin intermediul formularului de mai jos Livrare: prin curier, la sediul dvs. (achitati in momentul livrarii, cash, prin OP sau card)
Garantie: 30 de zile. In acest interval puteti returna produsul, fara nicio intrebare din partea noastra. Veti primi inapoi intregral suma achitata.
Comandati chiar acum!
Nu trebuie decat sa completati formularul de mai jos cu datele dvs.!
Cu deosebita consideratie,
Georgiana Stoica
Coordonator oferta
Directia Contabilitate
Grupul romano-german de informatii specializate Rentrop & Straton
P.S. Nu uitati, va rugam, avantajul dvs. major: lucrarea Ghidul practic al contabilului din domeniul constructiilor va ofera o imagine completa si 100% practica asupra a tot ce inseamna tratament fiscal al constructiilor conform legislatiei actuale! Utilitatea ei este evidenta!
Produsele in format stick/CD functioneaza pe sistemele de operare Windows XP SP2, Windows Vista, Windows 7, 8 si 10. Cerintele hardware: 512 MB RAM, 300 MB HDD. In cazul produselor de tip abonament, pentru a vizualiza informatia actualizata la zi este necesara o conexiune la internet in timpul utilizarii.
Formular de comanda
Rentrop & Straton da unda verde LIVRARII GRATUITE!
Cumparati de 247 Lei si livrarea este gratuita!
Doar in luna ianuarie costurile cu ambalarea si expeditia sunt suportate integral de Rentrop&Straton - Grup de Editura si Consultanta in Afaceri pentru comenzi mai mari de 247 RON. Produsul va ajunge la locatia precizata de dvs. prin posta sau curier.